• Taxandria Handbal naar het WK!

  Wat begon met een geintje is uitgemond in een paar fantastische dagen in Krakau. 

  Met 18 personen zijn we afgereisd naar Krakau om daar naar de eerste twee wedstrijden van TeamNLhandbalheren (check Insta, misschien kom je ons tegen) te kijken op het WK van 2023. 

  Vrijdag 13-01-2023

  Vrijdag de 13e, dat voorspelde niet veel goeds. Maar van pech die dag bij ons geen sprake. Overdag een mooi uitje gehad waarbij onze flauwe humor met een flink korreltje zout genomen moest worden.

  In de middag een uitgebreide lunch om op tijd (rond 17:00u) bij de Tauron Arena te zijn.

  Om 18:00u stond de eerste wedstrijd gepland tegen Argentinië. Het affiche zorgde er natuurlijk voor dat er al een behoorlijke rivaliteit was voordat we een Argentijn gezien hadden. Het was bij het binnenkomen niet enorm druk en we waren dan ook al snel met een klein biertje op onze plek. In de hoek van het stadion, precies daar waar de spelers het veld op kwamen. We zaten daar samen met veel ouders van spelers en het was dus een fanatiek groepje. Het viel ons wel op dat het stadion redelijk leeg was, hier daar een verdwaalde Argentijn. Onze eerder genoemde rivaliteit konden we dus niet kwijt aan Argentijnse supporters. We konden onze aanmoedigingen dus volledig op TeamNLhandbalheren richten. En dat heeft blijkbaar geholpen. De meeste zullen de wedstrijd gezien hebben dus een wedstrijdverslag zullen we hier niet plaatsen. Duidelijk was wel dat NL, na een wat zenuwachtig begin, een maatje te groot was voor onze Argentijnse vrienden. 10 goals verschil, dat had zelfs meestervoorspeller Ivo Steins (stond achter ons), niet verwacht. 

  Na deze wedstrijd werd Noord-Macedonië tegen Noorwegen gespeeld. Hier zagen we minder goed handbal (misschien ook door onze Oranje bril) en niet iedereen hield er dan ook de aandacht bij. Gelukkig verkochten ze nog steeds bier……..

  Zaterdag 14-01-2023

  Voor ons een dag die we niet snel vergeten, maar waar we geen uitgebreid verslag van zullen doen. Deze dag hebben we ingevuld met een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. Een dag van bezinning………………

  Zondag 15-01-2023

  Overdag gingen we uit elkaar in wat kleinere groepen, Krakau is namelijk een geweldig mooie stad, met veel bezienswaardigheden. Naast al het moois, zijn de mensen er vriendelijk en behulpzaam, red je jezelf makkelijk in het Engels en zijn het eten en drinken er ronduit top en goed betaalbaar. Mocht je nog opzoek zijn naar een stad voor een stedentrip, zoek niet verder. Dikke aanrader!

  Björn had zich op vrijdag in de appgroep van het Oranje Leger laten toevoegen wat er voor zorgde dat we deze keer een georganiseerd wedstrijdprogramma hadden. Vanaf 13:30u werden we verwacht in de Bierhalle waar ook alle andere supporters naartoe kwamen. Helaas hadden Björn en Hélène een kapotte horloge waardoor zij al een tijdje zaten te wachten. Ze hebben deze tijd nuttig gebruikt…………

  Wat een feest is dit geworden! De hele middag zingen en feest met elkaar. Marco was op een gegeven moment zelfs onherkenbaar. Zo zagen we hem niet eerder.

  Om 16:15u met zijn allen onder luid gezang naar de tram om naar de Tauron Arena te gaan. Noord-Macedoniërs probeerde zich aan ons te meten, helaas, nog voor de wedstrijd begon stonden ze al met 1-0 achter. Ook misten ze de tram……..die zat vol.

  Bij de warming up, werden onze heren flink toe- gejuicht en gezongen vanaf de tribune. 

  Dit zorgde er voor dat de spelers ons tijdens de wedstrijden veel opzochten en dat de doelpunten gezamenlijk gevierd werden. Zoals jullie ook hebben gezien was het een erg goede wedstrijd en konden we dus na afloop samen met de spelers nog een prachtig feest vieren. Meestervoorspeller Ivo Steins had weer de juiste uitkomst, maar niet de juiste uitslag. Niemand die dit erg vond. Twee wedstrijden, doelsaldo +20. Wat een prestatie!

  De wedstrijd erna bracht niet veel spanning, Noorwegen was veel te sterk voor Argentinië.

  Maandag 16-01-2023

  De dag van de terugreis. Daar was eigenlijk niemand blij mee, want we hebben geweldige dagen gehad. We waren het wel allemaal eens dat dit zeker een vervolg moet gaan krijgen. De naam van onze app groep wordt binnenkort veranderd naar EK Duitsland '24……………